A l’haver-nos arribat el dia anterior un full amb una gàbia i un ocell dibuixats i nosaltres havíem de ficar l’ocell dins la gàbia sense retallar el paper, només arribar a classe en Pitu ens va preguntar qui havia pogut fer-ho.
El que en Pitu pretenia que féssim era construir un taumatrop, és a dir, fer amb un full i una corda, que les dues imatges quietes estiguéssin en moviment i forméssin un dibuix de sol.
Després ens va ensenyar un parell de flip books, que eren dos llibres amb un dibuix a cada pàgina del llibre, era un mateix personatge duent a terme una acció, però en cada full hi havia una petita variació en relació al full anterior, d’aquesta manera quan passàvem els fulls del llibre ràpidament, veiem les imatges en moviment.
Per que un moviment normal es pugui dur a terme, ha de dispoar de 60 fotografies per segon. Axí com en cinema en moviment desposa de 24 fotogrames per segon (en el moment que decidim posar 48 fotogrames, el moviment seà més ràpid, mentre que si cada segon desposa de 12, el moviment serà més lent. En televisió, són 25 fotogrames per segon.).
Un cop ens havíem mirat els flip books, en Pitu va treure una lupa. Ens va tancar a les oques i només va deixar un petit foradet de llum que entrava per la finestra, va col.locar la lupa al forat i varem comprovar que veiem els cotxes que passaven pel carrer e moviment, i del revés en un full en blanc que va posar en Pitu a l’altra banda de la lupa. En Pitu ens va explicar que les càmeres de fotos feien servir lupes com a objectius per fer la seva funció.
Després, varem posar en comú diferents maneres que trobem que serien idònies per treballar la comunicació audiovisual en una aula d’infantil. I tot seguit varem veure un video de Walt Disney per analitzar-lo.
Després de veure’l un cop varem treure les conclusions següents:
“Lend a paw” (1941) – Walt Disney
És un video que ens mostra bàsicament el conflicte entre el bé i el mal. Parla de la gelosia, és a dir, a l’humanitzar els personatges, podem veure la gelosia del germà gran quan neix el germà petit.
Així doncs, veiem el següent:
- el gat surt de la bossa moll i aturdit à naixement
- el gat entra a casa, en Mickey l’acaricia à gos desplaçat
- Domoni surt del cap d’en Pluto à som dolents per naturalesa
- L’àngel surt del no res, és algo diví à ens fan bons, no ho som
- L’element de la planxa com a objecte que ha de matar el gat à És la dona que el vol matar
- No hi ha cap figura maternal dins la casa
- Parlen del peix (que és famella) despreciant-lo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada